Bestellijst

Het product is toegevoegd aan je bestellijst.

Verder kijken

Motorhelm kopen

Motorhelm kopen Termaat Motoren

Het kopen van de juiste soort motorhelm die optimaal past en beschermend is, is enorm belangrijk. Ongeacht welk type motorrijder jij ook bent. Bekijk hier ons ruime aanbod motorhelmen. Heb je vragen of weet je niet goed welke helm het beste bij jou past? Neem dan gerust contact op of kom langs in onze winkel.

Veelgestelde vragen over Motorhelmen

Welke motorkleding is verplicht? Wat is de beste motorkleding?

Antwoord op deze én vele andere vragen vind je in onze kennisbank.

Verschillende soorten motorhelmen

Er zijn veel verschillende soorten motorhelmen op de markt. Bij ons vind je Arai helmen, integraalhelmen, systeemhelmen, crosshelmen, jethelmen en kinder motorhelmen.

 

Arai helmen

Arai helmen zijn van topkwaliteit met een enorme comfort en pasvorm. Het Japanse merk is met afstand het beste helmenmerk ter wereld en daarom is dit bij ons ook de grootste collectie. Een helm van Arai is altijd handgemaakt, van de beste materialen, om zo de meest veilige en comfortabelen mogelijke helm te produceren.

Integraalhelmen

Een integraalhelm is het veiligste type motorhelm. Dit type helm biedt de beste pasvorm en de meeste bescherming omdat de buitenschaal uit één stuk bestaat en de wangstukken ver doorlopen in de binnenschaal. Ook als je brildragend bent kan een integraalhelm een geschikte keuze zijn. Er zijn heel veel helmen waar een uitsparing is voor jouw bril. Dit gaat samen met de pasvorm van de helm. We helpen je graag bij de juiste keuze.

Systeemhelmen

Bij een systeemhelm kan het kinstuk omhoog geklapt worden. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt in type keuringen. Bij een P-keuring is de helm gekeurd als integraalhelm en getest om met kinstuk gesloten mee te rijden. Indien er zowel een P- als een J-keuring op de helm zit dan is het kinstuk vergrendelbaar óf helemaal naar achter klapbaar. Bij een J-keuring is de helm ook getest als jethelm. Een systeemhelm biedt meer vrijheid maakt makkelijk communiceren mogelijk. Als je brildragend bent en je wilt de bril ophouden tijdens het op- en afzetten van de helm dan is dit bij een systeemhelm mogelijk.

Jethelmen

Een jethelm is een open helm die het grootste gedeelte van het gezicht onbedekt laat. Soms voorzien van een vizier, eventueel gecombineerd met een geïntegreerd zonnevizier. Dit type helm biedt minder bescherming dan een integraalhelm, met name voor de kin. Sommige jethelmen bieden meer kaakbescherming doordat ze verder richting mondhoek doorlopen.

Crosshelmen

Dit type helm is geschikt voor cross of enduro rijden. Er is meer kinruimte voor een betere ventilatie. Allroad helmen hebben vaak een afneembaar vizier en hierdoor kan de helm ook met crossbril gebruikt worden.

Kinder motorhelmen

Kinderhelmen hebben een kleinere buitenschaal waardoor ze ook lichter zijn. Dit is belangrijk om de nek van een kind niet te zwaar te belasten. Een goede pasvorm is belangrijk voor de veiligheid om goed beschermd met je kind te gaan motorrijden.

Motorhelm accessoires

De buitenschaal kan gemaakt zijn van verschillende materialen, waaronder polycarbonaat, carbon en glasfiber. Het gebruikte materiaal heeft invloed op de veiligheid en levensduur van de helm.

 

Motorhelm kopen bij Termaat Motoren

Wil jij een motorhelm kopen? Wij hebben een groot assortiment motorhelmen die je eenvoudig via onze website kunt kopen. Bij ons vind je motorhelmen voor een zeer goede prijs, uiteraard van de bekendste motorhelm merken. Zo vind je bij ons motorhelmen van de merken Arai, AGV, Alpinestars, Dainese, HJC, Schuberth en nog veel meer. Met een 4+ (uit 5) sterren van Google, gebaseerd op meer dan 500 beoordelingen kun je vertrouwd jouw motorhelm bij ons kopen.

Je bent uiteraard ook welkom om langs te komen in onze winkel voor een passend advies over pasvorm, type en materialen. We nemen jouw wensen en behoeften met je door zodat je zeker met een passende helm die aansluit bij jouw wensen de deur uit gaat. Onze ervaren specialisten geven je graag advies. Omdat pasvorm, comfort en veiligheid samen gaan!

Welk type motorrijder je ook bent, bij Termaat Motoren vind je de helm die bij je past!

 

Goedkope motorhelm kopen?

Ook voor een kleiner budget hebben wij een ruime selectie aan motorhelmen die in de outlet zijn en daardoor super voordelig. Bekijk onze ruime collectie in de outlet en shop een motorhelm met hoge kortingen!

Meer informatie over motorhelmen?

Wil je meer informatie over motorhelmen? Wij hebben speciaal daarvoor een kennisbank opgezet met alles over motorhelmen.