Bestellijst

0 items0,00

Het product is toegevoegd aan je bestellijst.

Verder kijken

Alles over motorhelmen

Motorhelmen zijn van essentieel belang voor de veiligheid van motorrijders. Ze komen in verschillende stijlen en materialen, elk met zijn eigen kenmerken en voordelen. Wij vertellen je alles over verschillende soorten motorhelmen, hoe ze moeten passen, waar je op moet letten bij het kopen van een helm en zelfs de levensduur van een motorhelm. Of je nu een ervaren rijder bent of nieuw in de wereld van motorrijden, ontdek nieuwe inzichten om je te helpen bij het maken van de juiste keuzes. Veiligheid staat voorop en de juiste kennis over motorhelmen is de eerste stap naar een zorgeloze en plezierige rit op twee wielen.

Hoelang gaat een motorhelm mee?

De levensduur van een helm is sterk afhankelijk van het materiaal waaruit deze is vervaardigd. Helmen met een buitenschaal van polycarbonaat gaan gemiddeld 3 tot 4 jaar mee, terwijl helmen met een glasfiber buitenschaal een langere levensduur hebben van ongeveer 6 tot 7 jaar. Factoren zoals de kwaliteit van de helm, het gebruikspatroon, de wijze van opslag en het aantal afgelegde kilometers spelen een cruciale rol in het bepalen van de effectieve levensduur van een helm. Het is essentieel om deze aspecten in overweging te nemen bij het kiezen van een helm voor optimale duurzaamheid en veiligheid.

Wat is een integraalhelm?

Een integraalhelm is een type helm dat het gehele hoofd omsluit. Deze helmen bieden over het algemeen de meeste bescherming en zijn een populaire keuze onder motorrijders die prioriteit geven aan veiligheid. Deze helmen zijn vaak voorzien van een vizier dat het gezicht beschermt tegen wind, regen en eventueel opspattend puin. De gesloten structuur van de integraalhelm biedt niet alleen bescherming tegen impact, maar ook tegen geluid, wat het rijcomfort verhoogt.

Wat is een jethelm?

Een jethelm, ook wel bekend als een open helm, is een type motorhelm die het bovenste deel van het hoofd bedekt, maar het gezicht grotendeels onbedekt laat. Dit type helm heeft geen kinstuk, wat zorgt voor een meer open gevoel en een groter gezichtsveld vergeleken met integraalhelmen. Jethelmen zijn populair onder stadsrijders en liefhebbers van klassieke of retro motorfietsen. Ze bieden een combinatie van vrijheid en bescherming die veel rijders aanspreekt. Deze helmen zijn verkrijgbaar met verschillende soorten vizieren, waaronder lange vizieren die het hele gezicht beschermen tegen wind en regen, maar ook modellen met een klein zonnevizier of zelfs zonder vizier.

Wat is een systeemhelm?

Een systeemhelm (ook wel bekend als een modulaire helm) combineert de eigenschappen van een integraalhelm en een jethelm. Het unieke aan deze helm is dat het kinstuk omhoog geklapt kan worden. Dit verandert de helm van een volledige integraalhelm naar een meer open jethelm variant. Hoewel ze zwaarder en groter zijn dan integraalhelmen, bieden ze flexibiliteit en comfort.

Wat is de beste motorhelm?

De beste motorhelm kiezen? Dat hangt vooral af van jouw persoonlijke voorkeuren. Kijk je naar kwaliteit, dan zijn Arai helmen vaak een uitstekende keuze vanwege hun stevigheid en comfort. Maar het belangrijkste is dat de helm goed bij jou past. Hij moet comfortabel zitten en perfect aansluiten op je hoofd. Dus ook al is Arai een topmerk, het belangrijkste is om een helm te kiezen die perfect voor jou voelt. Dat is pas echt veilig en comfortabel rijden!

Wat is een goede motorhelm?

Een goede motorhelm combineert stevigheid met comfort. Deze helmen zijn vaak gemaakt van duurzame materialen zoals glasvezel of carbon, bekend om hun kracht en lichtgewicht eigenschappen. Het is belangrijk dat de helm perfect past: niet te strak, maar ook zeker niet te los. Een goed passende helm verhoogt niet alleen je veiligheid, maar zorgt ook voor een comfortabele rijervaring.

Wat kost een motorhelm?

De prijs van motorhelmen varieert sterk, afhankelijk van het gebruikte materiaal en de extra functies. Voor een basis helm van polycarbonaat, een solide en betaalbaar materiaal, beginnen de prijzen al rond de €100,-. Ben je op zoek naar een geavanceerdere optie, zoals een helm van glasvezel, dan starten de prijzen vanaf ongeveer €350,-. Glasvezel helmen bieden vaak extra voordelen zoals betere bescherming en lichter gewicht.

Hoe moet een motorhelm zitten?

Een motorhelm moet perfect passen: hij moet stevig rond je hoofd zitten, maar mag niet knellen of ongemak veroorzaken. De juiste pasvorm is cruciaal voor je veiligheid; een helm die niet goed zit, biedt onvoldoende bescherming. Het is daarom belangrijk om een helm te kiezen die aansluit bij de vorm van jouw hoofd. Laat u adviseren door een professional in de winkel voor de beste pasvorm.

Waar moet een motorhelm aan voldoen?

Een motorhelm moet allereerst voldoen aan de ECE-keuringsnorm, wat betekent dat hij getest en goedgekeurd is voor veiligheid. Daarnaast is het belangrijk dat de helm de juiste pasvorm heeft voor uw hoofd. Een goed passende helm zit comfortabel, maar ook stevig genoeg om optimale bescherming te bieden.

Wat kost een goede motorhelm?

Als je op zoek bent naar een kwalitatief goede motorhelm die zowel veilig is als lang meegaat, dan beginnen de prijzen rond de €400,-. In deze prijsklasse vind je een breed scala aan hoogwaardige helmen die aan diverse behoeften en voorkeuren voldoen.

Wanneer zit een motorhelm goed?

Een motorhelm zit goed als deze nauwsluitend en comfortabel om je hoofd past. Het is belangrijk dat de helm stevig zit, maar niet knelt of drukpunten veroorzaakt. Een helm die niet goed past, biedt onvoldoende bescherming. Voor de juiste pasvorm is het aan te raden om hulp te vragen van een specialist in de winkel. Zij kunnen je adviseren en ervoor zorgen dat je met een veilige en goed passende helm de weg op gaat.

Hoe oud mag een motorhelm zijn?

De levensduur van een motorhelm hangt af van het materiaal. Een helm met een buitenschaal van polycarbonaat heeft doorgaans een levensduur van zo’n 3 tot 4 jaar. Kies je voor een helm met een glasvezel buitenschaal, dan kun je rekenen op een langere levensduur van ongeveer 6 tot 7 jaar. Het is wel belangrijk om te weten dat deze tijdsduur kan variëren. Factoren zoals de kwaliteit van de helm en hoe intensief je hem gebruikt, spelen hierbij een rol.

Welke maat motorhelm heb ik nodig?

Hoewel het mogelijk is om de omtrek van je hoofd te meten, is dit geen garantie voor de juiste helm maat. Dit komt doordat helmen verschillende pasvormen hebben. Een helm die niet goed past, biedt niet de nodige veiligheid. Bezoek daarom onze motorzaak voor professioneel advies, zo vind je de helm die echt bij jou past.